Premium Beautiful

Premium Beautiful

Wednesday, November 3, 2010

kisah checkup 31th Week..

Salam semue~

Today I already registered at Hospital Putrajaya utk ambik program FPP..
Ape itu FPP?
FPP ialah Full Paying Patient..

Ape beza FPP ngan byr biasa je kan?
Well,FPP ni kire konfem dapat katil..And doc yang sambut your baby is specialist trus..
Tapi kene buat at least 2 kali checkup ngn doc yg korang dah pilih tu..

So..
First registration,kene isi borang and you have to pay RM110..
Pastu g kat bahagian O&G,letak kad lawatan n ur buku merah ye..
Then the nurse will took ur weight and blood pressure..After that,she'll ask you to go inside and took urine test..
I still have glucose in my urine..I hate green color indicator!arghhhh...Pastu ade nurse kt situ akan tuliskan ..cam td nurse tu tulis dlm pen merah +1.. :(
Pastu kene tunggu..
Selalunye,FPP tak tunggu lama cam orang lain..
Since we paid kan..huhu..
Tapi pape pon,make sure before datang call dulu utk tau doc ade ke x(for first timer)..
Lepas tu,ikut la appointment korang bile..

Tadi,since first time datang and check ngan doc..
Lepas buat urine test,kene tunggu lama sikit la..sebab men terjah..huhu
Doc tu mmg lembut ja orangnye..
Since HPJ ni gov hospital,ade je la doc-doc pelatih yang tag ngan dia..Yang datang tanye la..
First die key in all my data from buku merah tu dlm pc dia..
Tanya dah penah minum air gula lom semue..
Pastu die scan..
Scan pakai 3D trus u..
ingat dapat la jumpe buah ati mama ari ni..
die scan-scan..
time tu cakap2 gak laa ade sakit kt situ sini..
Doc cakap kaki die kat situ..he likes to kick..
Kepala baby dah kt bawah pon..
Everything looks normal..
Again,doc confirm lil one is a baby boy..
Time die nk buat 3D, lil one ni saje buat malu lak..die membelakangkan trus ..nampak telinga je..
Sampai ati .. :(
Berat baby dah pon mencecah 1.72kg..Cepat je naik..last checkup 1kg..
Asalkan baby sihat,mmg dah ckp happy dah..
So,sok kene dtg balik HPJ minum air gula..wuuuuuuuu..
I'll update bout it later k..~

Kalo ade sesape yang nak tau lebih lanjut pasal FPP ni,leh check this other 2 blog here and here
Sok hubby balik!yehaaaaaaaa~
rindu tahap dewa dewi ni..hihi
Gotta go..Lapo..


2 comments:

Fieya said...

baby majuk kot nnt daddy dia nak balik png dah... huhuhu...

Ieda said...

salam...
saye pun preggy gak..alomost 31 weeks...
due bile???saye 9hb 1...rase takut plak..hehehehe...

Love

Love

we're in ♥♥