Premium Beautiful

Premium Beautiful

Friday, May 21, 2010

pregnancy

Dah lama nk cite pasal ni..
tapi mood di spoil kan oleh 'you know who ' la kan..
To that person, if I ever 'terkasar bahasa' or 'terambik ur crushes' during my uniten days,sorry la ek..I never meant it.. Seriously..Malas nk gaduh time2 camni..Bak kata my sis,nnt anak yg dikandung tu ikut muke org yg kite benci..Tak nak la nyahh..
Terharu sangat baca my hubby reply comment kt si Anonymous tu..
Thanks Sayang..

So,before tahu pregnant ni..
Symptom yg terkene adalah kekerapan buang air kecik yg terlampau.
When I say TERLAMPAU means every 5-10 mins rasa nak terkucil..
Mmg sangat severe..
Before tu mmg, kene Honeymoon cystitis..Infection tu bile terkucil,rasa pedih time shi shi..
Makan antibiotik, leh baik je..
But last month, nak tunjuk pandai, i didnt took the antibiotic..
Minum air banyak2 and only drank cranberries juice..
Pastu dah tak rasa pedih la time shi shi but the keterlampauan ke tandas tu still ada..
Sengsara jua la..
Tak tahan, then check kt specialist..
Dia check,takde pon infection..Urine clear..She also check for pregnancy..Time tu negative..
Balik la umah dgn kepeningan,nape la still shi shi tak tentu hala..

On that weekend,
we have wedding at Nilai..My dad's cousin wedding..
Nak jadik cerita..time shi shi tu, berdarah..!! Horror!!!!
Twice la time shi shi cam bleeding..Mmg risau gile..
Encek ani selamba ckp,oknye..takpe..kite tgk camne..
Mmg risau..
Dah la aku ni org yang sgt paranoid..
Tapi encek ani ni leh rilek je..(die mmg sgt cool org nye).Bape hari kemudian tu di landa pulak ngan kesakitan gigi..wisdom tooth tumbuh lak..,
Pada masa yg sama ngadu la kt member..
Diorg ckp,tah tah pregnant..Aku trus ckp tak..Last week check takde..

Then,
6th May,the day yg patut period tiba..
Pagi tu, terus terpk..
Nk buat pregnancy test la..
Only if i found the pregnancy test tu,aku buat because i'm totally forgot where i put it..
Tibe2 jumpe la..
So kene buat la..
Buat la ngn ati tak rela..
I pee on the stick..
And then i took my shower konon taknak pikir la..
habis mandi,gosok gigi basuh muke semue br tgk..

Rasa cam tak caya..
ade 2 line?1 faint line 1 clear line..
Tunjuk kat encek ani..
Kitorg cam blur2..
masing2 tanya betul ke ni..
So we bought another one just to make sure..
Beli lain jenis gak..
7th May, check lg..
Still sama..
Ptg tu g jumpe doctor..
Die scan tak jumpe la lil one tu..
Doc tanye " Awak test betul ke ni?"
Me dalam ati "ade cara lain ke nak test"
So, buat urine test lg sekali..
And its positive.. Tapi faint line gak..
Confirm pregnant but still in a very early pregnancy..
Doc bagi susu anmom,enfamom dan mamil mama..
Sample2 la utk try..

Trus ckp kt adik ku about the news..
Diorg yg lg excited..
Encek ani and i are very cool about it..And sometimes are still in denial..i took 5 pregnancy test just to make sure i am really pregnant..semue lain brand..hahaa
Lg pon time tu aku still sakit gigi..
takle se excited org lain..
Siiyes weh sakit..
berdenyut2 je kepala..
Sian kt encek ani..
Sangat penyabar melayan kerenah si wifey yang mengada ni.. :p
I know he love to spoil me sbb tu tak kisah nk ngada2.. LOL

Last week,
dah g buat buku merah kt klinik kesihatan kerajaan..
the nurses there are super nice..
Very informative..
Cume tak leh scan ja..
Leh scan bile 12 weeks..

Yesterday..
Ade farewell lunch..
g la mkn kt kedai mamak ni..
They serve nasi on banana leaf..
Before ni leh je mkn kari and those masala chicken..
Malang mmg tidak berbau..mungkin berbau kari sedikit semalam..
Selepas makan,perut mula memulas2..cam ade sharp pain..
Dan panas je perut ku..
kapala sudah pening..
Terus la g klinik..
Baby tak suke kari kot..
Angin yg banyak telah kuar dari badanku..(faham2 la ye)
Di sebabkan incident semalamla..
Aku telah berjumpa dengan si LIL ONE..
bersaiz kacang pea..
Tak percaya rasa..
nampak degupan jantung si LIL ONE..
comel..


moral of the story..: dengar ckp doctor..jgn buat andaian sendiri..sekian~ :p

1 comment:

Fieya said...

i like what en ani reply to that gal... tetiba en ani yg cool pun naik darah... org cool pun leh naik darah apetah lagi org yg pregnant =p anyway... its not to late to wish congrats to u n en ani again... pasni hitung hari p scan la pulak utk tgk lil one =)so aftr scan doc bg 'pic' of lil one tak? hehehe

Love

Love

we're in ♥♥