Premium Beautiful

Premium Beautiful

Wednesday, November 10, 2010

nervous

Nervoussssss..
Sok will be my MGTT appointment..
Dah g pagi tadi, but KK Sg Dua buat MGTT only on Monday and Thursday..Penat je pose dr tgh malam td..hihi
Mostly dengar orang dok minum air glucose sampai nk pitam2..
Tu yang risau tu..
Any tips tak pasal Glucose test a.k.a MGTT ni?

5 comments:

rizaros said...

insyaallah xdak pape kak.. jgn takut2 tau... sy pun kna gak ari tu.. akk sdiakan air masak yer... sy menum senafas ari tu.. mmg nak termuntah tapi kalau kak muntah dia bg lagi segelas... kalau xtahan leh jer muntah lpas abis menum tapi jgn gtau kt nurse.. heheheh.. :)

✿ EyZa ✿ said...

takotnyer.. eyza isnin ni kene minum.. risau gak ni..

Anonymous said...

hye...
im one of your silent reader..
actually MGTT test is not that bad ok..

just be positive.. and think that ape yang u lalui ni semua utk baby dalam perut..

lepas minum tu, duduk and rilex2 aje.. if dapat tito lagi baik.. so at least tadela effect kat bacaan nanti..

i dah kena MGTT ni, and for me.. personally, tadela seteruk yang digembar gemburkan.. air gula tuh pun rase kordial sirap je.. ok??

take care =)

intan said...

intan kene repeat mgtt ni mase first time kena wat....hahhahha, bad experience gilerr...bkn nk menakutkan tp think +ve je ekk...wat la sudoku atau bwk bhn bacaan mase tungu 2jam tuh...lg elok bwk support hubby =)....

Miss N said...

rizaros:minum senapas?mmg nak muntah..hahhaa
eza: eza pon ade trace glucose ke dlm urine..?pelik tau camne leh ade..mkn jaga je..wuwuwuwu
Anon:Kalo leh tido mmg best,tp mmg pening gile..nk tido pon tak leh..

Love

Love

we're in ♥♥