Premium Beautiful

Premium Beautiful

Tuesday, August 24, 2010

kisah semalam

Semalam..
dengan harapan dapat masak yang sedap2 untuk suami..
tapi..
dari pagi perut pedih2 semacam..
mungkin salah makan hr ahad tu..
time nak ambik air smbhyg utk solat zohor..
mual kembali hadir membuak2..
tanpa di undang, muntah dtg kembali..
tp yang kuar air2 putih, lendir2 kahak shj..
makanan takde plak..
melepet trus daku..
tp gagah kan diri gak nk puasa.. (big mistake ...)
si lil one lak dari pagi aktif cam mintak makanan..huhu..
time berbuka..
nasi takleh telan..
air,kurma dan sedikit kuih muih je lalu..
angin dah naik kepala..
kepala pusing2..
encek ani soh mkn nestum..
"sian kat baby" kata dia..
So telan kan juga nestum tu utk si lil one..nitik2 air mata paksakan diri..
lepas solat maghrib, encek ani picit badan..kuar segala angin dr mulut dan dr bon bon jua.. :p
lega skit..
tp perut still pedih2..
lepas isyak dan terawih, terus sy masak nasi dan ikan bilis goreng kicap..
gagahkan diri mkn..
encek ani picitkan lagi blkg bdan dgn minyak angin...lega byk walaupon angin still ade skit..
Cousin call nak tanye bende lain trus marah sbb gatai g pose gak..
Hari ni sy 'mc' dr berpuasa ye..huhu

Moral of the story: kalo dah muntah beriye tu, jgn gatai nak pose..carik nahas namanya..kan dah tak dpt pose penuhh... :( haruuuuuuu

Kepada ibu2 mengandung yg sedang berpose, jagala diri anda dan si kecik itu ye..jgn paksa diri..

Sekian kisah horror dr saya...
Saya nak sambung emm..tau tau je la..hihi

6 comments:

Mrs.aisheiteru said...

Nisa...take care ok! ni mesti gara2 nk kuatkan semangat pose penuh. its ok dear. Allah memberi keloggaran pd umatnye.insyallah semuanya baik2 aje.

Puan nadxoxo said...

Hmm banyak angin eh. Banyak minum ais ker? Banyak2 mkn kurma pun xpe kalau xlalu benda lain. Take care!

Miss N said...

faeza: thanks..tu la..semangat sgt..

nad: tak minum ais lama dah..salah mkn kot..hati2 la beli kuih/lauk kt bazaar..huhu

harzharun said...

hi dear...nice knowing....i link u !!

✿ EyZa ✿ said...

Nisa ~ Xpela x dpt pose penuh pon.. Jg kesihatan.. Sian baby boy tu.. ;)

Miss N said...

harz - tq~me too..

eza: tu la..eza pon jga kesihatan!!

Love

Love

we're in ♥♥