Premium Beautiful

Premium Beautiful

Saturday, August 21, 2010

kisah nama


Nama anak..
Pening jugak nak pk nama anak ni rupenye..
Kami berdua dah sepakat nak cari nama anak yang simple..
1 perkataan je..
Mudah..
tak ambik space dalam IC..(leh tak camtu?huhu)
Kami jugak setujuk yang nak nama yang tidak cliché ..
Yang kami tak sepakat sekarang ni, sapa yang patut bagi nama anak pertama kami ni..
Encek ani atau saya?

Encek ani nak nama Nasri..
kenapa nasri?
ni die..

Sebab Nasri ni nama pemain bola Arsenal.. sabo je la
Lagi pon, huruf yang sama terdapat dlm nama kami berdua juga ada huruf 'N' ..
Maksud Nasri ialah Pertolonganku,Kemenanganku..
Tah la..Saya tanya baby, suke tak nama ni,tak respon pon.. :p

Saya pula..
Lebih berkenan dengan nama Ali..
Kenapa Ali?
To tell u the truth..
sy pon tak tau..
Saya suke sbb dia simple tapi maksudnya besar..
Ali bermaksud the highest, greatest, excellent, noble ....
Walaupon nama dia agak kekampungan tp ade tak budak2 skrg nama Ali lg?hihihi..
Lagipon,time die exam nnt, mesti die kene dok depan..
takde chance la die nak meniru..hahahaha..
Ntah la..takut tok-tok die la tak setuju..

Kesimpulannya,
nak carik nama anak mmg susah..

3 comments:

Puan nadxoxo said...

hihi. memang simple lah nama yg korang pilih. husband nad pun dah ckp awal2 supaya xnk kasi nama anak pjg2. nnt kesian dia nak tulis nama panjang dlm exam katanya. tapi yg penting kena ada muhammad sbb nama muhammad akan dipanggil dulu di padang mahsyar nnt.

selamat memilih nama anak! :D

AmyMizzunderstood said...

agree with u!sampai sekarang we all pun hold dulu nama anak coz takot tak sependapat

Miss N said...

nad:mmg saje carik simple..hihi
amy: u pon ke?huhu..payah kan carik nama anak..eee..rasanya kene buat buat voting ni..hihi

Love

Love

we're in ♥♥