Premium Beautiful

Premium Beautiful

Monday, May 31, 2010

its been awhile..

Lama sudah tak menghapdet blog..
ketaklaratan,kemalasan dan semue jenis 'ke' dah melanda diri..
currently,lil one ni mmg obvious anak bapak..
ape2 je yg bapaknya tak suke cam kari n laksa pon die tak suke..
so,bile si lil one tak suke,maknye akan muntah n sakit perut..
last week sepatutnye aku balik..
tp sbb dah muntah2 camtu mmg dok umah je la gayenye..
tp sabtu tu bile bdn ok skit leh la g jalan2 skjp kt qbay ..saje tgk brg..
bdn skrg mmg hanya ade 50% tenaga je sentiasa..
tak larat..
harap2 tak lama la symptom2 ni..
encek ani asyik paksa makan je..
mmg kene mkn pon tp nk mkn pon tak larat..
camne la nk eating for two ?
semue bende takleh nk mkn

perut mkn muncit..
taktau la muncit angin ke ape..huhu
breast pon rasa sakit je..
skrg mlm2 dah start susah nk tido..
tak tau la nape..

bile dah rasa begitu payahnye pregnant ni...
rasa mcm camne la mak mak kite handle dulu2..dan berkali2 plak tu..
mmg tabik spring la..

tapi yg membuat kan rasa sedih dan terkilan sgt..
bile ade org sanggup dera anak..buang baby..
ko dah susah2 lalui kepayahan time mengandung dulu..
ko senang2 lak nak buang or dera..
mmg takde akal ke..
seriously..
sedih sangat..

Bdak2 melayu skrg..
semuenye dah mcm mat salleh..
senang2 je buat seks luar nikah..
bile dah buat bende2 tu..mule la buang anak..
ade org susah payah nk dpt anak..
nilai nyawa tu cam dah takde harga..

Bile tgk dunia skrg ni..
i'm scared for my child..
jauhkan lah semue2 ni dr anak2 aku ..
aku doakan mereka jadik anak yang soleh/solehah..inshaAllah

moral of the story:sayang dan respectla mak anda lebih-lebih..susah tau die mengandung dan beranakkan kite...

1 comment:

Fieya said...

tuela... kite kena menghargai ibu kite yg mengandungkan kite 9 bln... jasa smp jadi org yg berguna... mmg tak terbls la jasa ibu wlaupun mati hidup balik pun tak terbls jasa ibu.. marila kite sesama berdoa agar ibu2 kite sentiasa dibawah lindunganNya... amin... =)

Love

Love

we're in ♥♥