Premium Beautiful

Premium Beautiful

Monday, October 12, 2009

Dugaan

Orang kata..
Time tunang..
Banyak dugaan yg dtg..
Mungkin itu betul jua..
Banyak yang perlu di pikirkan..
Am i too childish to think that i want both career n family..?
Maybe i'm wrong..But aku hanya la seorang manusia..
Manusia yang buat kesilapan..
Bukan aku tak bersyukur dengan apa yang aku ada...
Aku bersyukur sngat..
Cume aku mahukan kepuasan dalam kerja setelah ape yg aku usaha ni..
Penat lelah aku blaja, dgn segala dugaan yg aku alami time aku blaja dulu..
At least, aku nk experience keje sama byk ngan masa yg aku habiskan utk blaja tu..

Sesetengah org..
Mungkin keje itu hanyalah tanggungjawab..
Tapi bukan untuk aku..
Aku tak mahu aku akan kesal di kemudian hari..
Tapi aku juga tak mahu juga keputusan aku menjejaskan orang lain..

Apa yang aku mahukan dalam hidup?
Aku mahu bahagia bersama dia..
Jika keputusan aku tak membahagiakan dia..
Tak perlula aku menerime tawaran keje itu..
Sorry for blurt things on career and family is equal..
Of course you are more important than anything else..
I'll find any jalan/cara lain utk melupakannya and be happy with it..

Diskusi yang bagus is not a good discussion jika salah sorg darinya mengecil2kan atau menghina pihak yang lain..
It start with listening to what other might want to say..

1 comment:

- Gie - said...

sememangnye kt sm!

career n family are equal.
tp nta la..
x merasa terikat lg ngn beloved ones.. ;p

tppppppppppppppppppppppppp

btol org kt dugaan betunang tu mcm2.
sbb bl tunang..lg kuat godaan syaitan tu..
but whatever it is..
choose d right choice..
4 ut future.
hope dat choices kan leads u to happiness..
in term of career n also family :)

Love

Love

we're in ♥♥