Premium Beautiful

Premium Beautiful

Wednesday, October 6, 2010

Lil one checkup

Hari ni g checkup si lil one di KK Sg Dua..
Agak gerun utk naik ke atas weight scale kali ni..
Ye lah..Raya..Mesti naik byk..
Memang betul pon..
Naik 2.4kg this month! oh-em-ji kan..
Pastu tekanan darah saya agak rendah kali ni..Tah pasai pa..

Time check urine,lab technician tu tanya," makan manis ka pagi tadi?"
Saya mkn roti gardenia delicious Butterscotch dan susu Anmum ja..
Die kata ade gula la dalam urine..
Lepas buat blood test pon sama..
Alamak..! Takut lak kene minum air gula ni kan..
Dalam ati trus suspect susu Anmum..
Baru bulan ni start minum susu Anmum ni..Sebelum ni susu Anlene n HL je..
Mungkin juga musim raya makan kuih raya ke? Tapi takde la sangat..Adeh..

Pastu g checkup ngan nurse lak..
Dia tanya ade pape masalah ke semput lagi ke..
Setakat ni semua takdela..Kecuali sakit belakang yg melampau sampai susah nk tido..
Kene nasihat jgn buat keje berat,try nak capai pape yg tinggi dll..
Time nk check degupan jantung baby gune doppler tu ...punye la susah..
Si lil one tgh aktif..
2 kali die tendang nurse tu ..lawak sungguh..
Nurse siap ckp" kecik2 dah marah org pegang2 die ye."...huhu

Ari ni gak kene inject kancing gigi utk 1st time..
Cepat sungguh nurse tu inject ..Tak sempat nk takut,tau tau dah kene inject..Tak bg warning pon..huhu..
Lepas inject, jumpe doc..
Tanye semue la pasal kandungan gula n so on tu..
First thing die tanye.."susu jenis pe u minum?"
Die siap ckp mmg mostly patient die yg minum susu Anmum, anak lahir dlm lingkungan 3.8kg..
WATTTTTTTTTTT?!!
Risau gile..
Die kate takpe..
Next checkup check lg camne..Kandungan gula tinggi lagi tak..
Alhamdulillah,doc kali ni baik~hihi..
Lepas ni mmg nk g checkup hr rabu je..
Sbb doc hr rabu ckp lembut ja..hihihihi

en suami,mari beli stok buah banyak2! hihi
Harus juga menukar susu..
Risau den..
Sampai di sini saja~
DAaaaaaaaaaaaaaaa~


12 comments:

ARNA said...

Saya pun xleh minum susu anmum. Perut mcm susah nk hadam. Saya minum mamil mama :)

✿ EyZa ✿ said...

haaaa... susu anmum anak lahir 3.8kg? camne nak teran tu? haha.. sejak pregnant eza minum susu tu.. ni dah nak masuk 7 bulan.. hadoiiii.. kene tukar susu la camni.. :(

Miss N said...

arna: mamil mama ade perisa ape?tak suke ade perisa2 ni..minum natural je..

eyza: separuh org sesuai kot ngn anmum..kalo dah sesuai takpe je trus kan..tp tu la..kalo 3.8kg tah camne nk trn..koyak rabak la..waaaaa..tatut..

ARNA said...

mamil mama ada neutral jer... xde perisa coklat or lain
Enfamum sy dah try minum, tp tekak x leh terima sebab manis

Miss N said...

oh yeah? nnt try..hihi..tq~

✿ n.i.e.y.x.z.h.a ✿ said...

btul ke?? nieza mase awal2 pregnancy je minum susu tu... pastu tukar.. minum dutch lady fresh milk je.. yg tu je yg laju sket minum... hehehe

Miss N said...

dutch lady fresh milk yg dlm kotak kaler biru ke?sehari nieyxzha minum bape kali?

Mrs.aisheiteru said...

nisa...btulke anmum wat baby besar. takutla plak ek. faeza minum anmum + milo.

Miss N said...

tak tau la btul ke x...
tp tu ape yg doc tu ckp..
mostly patient die yg minum anmum anak berat...

Fieya said...

ramai gak dgr dari org lain kata minum susu tue baby besar... nie doktor dah kata lagi la cam mengiakan lagi je kata2 org2... huhuhu

Miss N said...

tau takpe..
bygkan la dlm sebulan leh naik cepat gile ni..adeh..risau den

Fieya said...

fiya bt masa nie tak minum susu anmum... just minum susu biasa je... bila dgr dari doktor lagi seram la kot... 3.8kg tue sgt berat n surely besaq... huhuhu... br lps tgk my newest cousin, baby makcu... so cute... 2.4kg je... cam baby doll aje... hehehehe

Love

Love

we're in ♥♥