Premium Beautiful

Premium Beautiful

Monday, September 20, 2010

Updata Raya pt 2



Salam....~~

So ape jadik lepas ceri beri tu?
Korang tau tak raya ke 2 pon tak de klinik bukak?Klinik chinese or india?Dorang pon nak raya gak weh!!..huhu
So patutnye pagi2 raya ke 2 kami kene pulang ke Masjid tanah,melaka..
Tapi kerana condition kami yang agak teruk..kami balik la lambat skit..
huhu..

Raya ke 2
********************************
Location : Melaka

Pagi tu,setelah 4-5 kali kuar masuk tandas, kami pon pulang ke kampung..
Orang kata utk pecahkan angin dlm perut minum air panas suam..(tak tau la betul ke tak..) Tapi aku still minum air putih yg byk la..takmo dehydrated lak cam dulu..Dulu penah dehydrated samapai kene masuk air..dah lembik sgt sbb kene food poisoning..
Sampai kg, masing2 dah sibuk bergambar..
So,join bergamba je la..hihi


Family hubby with grandma~

All girls and 1 boy(dlm pewot..hihi)

All boys!

Sesi bg duit raya..hihihi..

Tahun depan,raya 1st kat sini lak~
Tahun ni dapat singgah kejap je..tu pon sibuk carik tandas..Rasa bersalah lak tak sempat nk mkn lama2 n berborak2..Semuenye kerana ceri beri..

Malam tu..
Perut still tak ok..
Almost 8 kali masuk tandas hari tu je..
Carik gak klinik kat melaka ni..
Siyesly byk tutup..
Almost sejam carik, terjumpa la 1 klinik..
Mak aih..Ramai betul orang sakit..
Bile kitorg jumpe doktor..Die cakp tak berani nak bg ubat since pregnant kan..Die kate ambik air garam je la..Tapi hubby dapat la ubat..
Alhamdulillah,the next day perut ok~

Kesimpulannye..
Nak melahap ada batasnye..
Bau2 dulu lauk sebelum melahap..huhu
Kalo dah terkene ceri beri, jgn tak makan..Makan jugak! Sebab mmg akan kuar balik tp die akan kuarkan bende2 yang dah infected tu..kalo tak mkn camne bende2 infected tu nak kuar kan..
And drink a lots of plain water..

Sekian laporan hari raya dr saya~hihi...Nanti laporan terjahan hari raya saya kerumah rakan2 di episod yang akan datang..





No comments:

Love

Love

we're in ♥♥