Premium Beautiful

Premium Beautiful

Monday, July 26, 2010

dilema

hospital kerajaan ke swasta?

Memangla ikutkan ati nk bersalin kat hospital swasta..
tapi memandangkan keadaan sy yg bakal tidak menyumbang kewangan keluarga ni,rasa bersalah dan simpati kat suami..

Walaupon si suami kate ok je swasta,(mintak dijauhkan la ye) kalo tibe2 kene operation ke,lg byk belanja kan..

So,bile tgk2 hospital kerajaan yang berdekatan ngn umah mak dan review hospital-hospital ni,review yg ok kata hospital serdang..Tapi kene kire2 gak masa dan bape km perjalanan pegi ke sana..
Tapi takut lak kalo tibe2 ramai yg bersalin hr tu,konfem kene pindah hospital lain kan..


Sape2 ade tau/berpengalaman dgn hospital kerajaan area serdang/kajang ni bolelah tinggal komen di sini ye..
hihi

9 comments:

lyana said...

prince court! hahahahaha..

tapi sis, kalau kitaorang kt area sg buloh ni, ada putra medical centre, tmpat dia kecik je n tak ramai orang and of course lah swasta, tp oklah tak lah mahal sangat. cuba cari yg bangi tu pusrawi ke? apa nama dia..

juelee said...

nisa, for me kalau ada budget better gi private bukan pe gomen ni ok dah skang cuma kene gigih la lepas tu kene jaga anak sendiri, takde nurseri... tapi kalau tau awal2 kene czer, gi gomen la.. bazir je 8k-10k nak bayor bil nnt...

che rai said...

nisha..aku pun brcadang kt hspital serdang,mak aku yg ckp ok,lgpun hspital ni yg paling dkt ngan rumah. For me,first experience ni biar la kt govt dulu,the rest nti insyallah try private lak.

Miss N said...

huhu..makin pening lak..
budget ade tp rasa cam kalo duit g private tu leh byk lg gune utk brg baby or kita..huhu

AmyMizzunderstood said...

if u prefer government carik SMART hospital which is putrajaya,serdang,sg buloh and selayang...

but if swasta..u boleh je check up..i dah tanya doc regarding kad merah etc..tak perlu check up kat klinik kerajaan pun kita boleh bersalin kat hospital government..nnt i buat entry pasal ni...takot confuse..

Miss N said...

smart hospital tu ape lak amy?
bgs2~byk info..huhu

Anonymous said...

-appysue-

Hmm aku pernah dgr putrajaya & serdang jer bagus.
selayang is the worst

tapi ko boleh cuba Kampung Baru Medical Center atau An-Nur (Bangi)

nephew & niece aku kat Kampung BAru Medical Center

bdk bdk D banyak kat An-nur

Miss N said...

ramai sgt dah pegi an-nur..huhu..takut time nk bersalin nnt cam takde tmpt lak..hahaha...

AmyMizzunderstood said...

smart hospital is like government tapi kelengkapan hospital ni lagi cukup la..actually i pun dgr putrajaya tak ok,selayang tak ok..tapi my sis deliver ritu ok je kat selayang..

satu je..emm kalau boleh pergi survey sendiri dari dgr citer2 gerun nih..hehehe..

Love

Love

we're in ♥♥